3D-installaties ontwerpen

Voordat een nieuw gebouw tot stand komt, moet er worden nagedacht over alle gebouwgebonden installaties. Waar moeten de GKW-leidingen lopen? Hoeveel moet er geventileerd worden? Op welke plekken komen de cv-aansluitingen? En hoe brengt u dit alles samen in een kloppend, maakbaar geheel?

PeoplePower heeft de kennis en capaciteit om een compleet installatieontwerp uit te werken. Wij zijn professionals op het gebied van BIM en CAD. Met uw berekeningen komen wij snel tot volledige, correcte tekeningen waar installateurs makkelijk mee uit de voeten kunnen.

Volledig installatieontwerp voor ieder gebouw

Van ventilatie tot sanitair en van regenwaterafvoer tot sprinklers - al in de ontwerpfase zorgen wij voor een kloppend ontwerp van alle gebouwgebonden installaties inclusief elektrotechniek. Daardoor verloopt het installatiewerk soepel en volgens schema. Ook voorkomt een clashvrij installatieontwerp problemen bij de bouw.

Dit doen wij voor een breed scala aan gebouwen in diverse branches, of het nu om nieuwbouw, renovatie of uitbreiding gaat. Dat betekent naast woningbouw ook kantoorpanden, utiliteitsbouw zoals distributiecentra en zelfs kennisintensieve faciliteiten (bijvoorbeeld ziekenhuizen, zorgcentra, laboratoria en onderzoeksruimten).

Clashdetectie: voorkomen is beter dan genezen

Installaties ontwerpen gebeurt vaak gesegmenteerd. Wanneer de tekeningen van verschillende partijen over elkaar worden gelegd, zien we één of meerdere knelpunten. U kunt dit echter in het ontwerpstadium al voor zijn door het installatieontwerp bij PeoplePower onder te brengen.

Wij verzorgen het integrale ontwerp van de installaties. Zo brengen wij u een volledig kloppend en realiseerbaar 3D-ontwerp. Ook organiseren wij op aanvraag de coördinatie, waarbij wij gedurende het bouwtraject clashsessies met alle partners organiseren.

Capaciteit is geen probleem meer

Betrouwbare tekeningen zijn essentieel voor een soepel verloop van het bouw- of installatieproces. Hoe beter de tekeningen, hoe efficiënter de werkzaamheden verlopen. Maar correcte tekeningen kosten tijd, en niet iedereen beschikt over de capaciteit of kennis om snel tot een goed ontwerp van installaties te komen.

PeoplePower is de flexibele schil om de BIM-vraag heen. Wij hebben de kennis, ervaring en capaciteit in huis om u op korte termijn te voorzien van een compleet en correct installatieontwerp. Daardoor hoeft u niet lang te wachten of meerdere partijen in te schakelen om de behoefte op te vangen. Het project loopt geen onnodige vertraging op.

Prefab installatiedelen in kaart

Veel gebouwen komen tegenwoordig tot stand met prefab onderdelen vanwege het tijd- en kostenbesparende element. PeoplePower houdt hier desgewenst rekening mee bij het installatieontwerp. Onze prefab tekeningen zijn zeer gedetailleerd. U ziet precies waar en hoe de installatiedelen geassembleerd moeten worden tijdens prefabricatie. Zo verlopen de bouwwerkzaamheden soepel en heeft u minder tijd op de bouw nodig.

Live meekijken in het 3D-installatieontwerp

De tekeningen die uit ons installatieontwerp voortvloeien, ontvangt u via uw of onze systemen. In de cloud kunt u live meekijken in het project. Zo houdt u inzicht in de werkzaamheden en de voortgang. U bent altijd op de hoogte en blijft aan het roer staan.

Van ontwerp naar beheer

De tekeningen kunnen wij ook onderbrengen in de AsBuilt. In deze online omgeving heeft u al uw gebouwinformatie overzichtelijk op één plek. Van het installatieontwerp tot materiaallijsten aan toe. Alle betrokken partijen bij een gebouw kunnen de nodige informatie makkelijk raadplegen en bewerken.

Ontdek de Webviewer