Tekeningenbeheer

AsBuilt brengt tekeningenbeheer naar het volgende niveau. Zo maakt u van actuele gebouwinformatie het fundament van effectief gebouwbeheer. Bekijken en printen vanaf elke locatie, op elk moment van de dag. Met de functionaliteiten annotaties, geldigheidstermijn en reserveringsstatus wordt tekeningbeheer een stuk eenvoudiger.

Het opslaan, beheren en aanpassen van tekeningen en BIM-modellen kan een uitdaging zijn. Het liefst heeft u een oplossing waarbij de tekeningen toegankelijk en makkelijk aanpasbaar zijn. In een omgeving die is ingericht op samenwerken en samen beheren. Met onze aanpak borgen wij het proces van innemen en uitgeven van tekeningen en bewaken wij de kwaliteit van de tekeningen. Het resultaat is dat wij onze klanten ontzorgen in het beheren van tekeningen en gebouwinformatie. 

Tekeningenbeheer op afstand

In veel organisaties beschikt lang niet iedereen over kennis en software capaciteit om CAD-tekeningen te kunnen openen. Dat hoeft ook niet altijd. Wij publiceren de tekeningen in pdf, zodat deze voor iedereen toegankelijk zijn en men niet afhankelijk is van kennis en benodigde software. Slechts het bekijken en printen van tekeningen kan al voldoende zijn. Maar dan wel van een afstand, op elk gewenst moment en natuurlijk vanaf elke denkbare locatie op elk gewenst platform. Het mag niet uitmaken of u een laptop, tablet of alleen een mobiele telefoon tot uw beschikking heeft.

AsBuilt voor beheer tekeningen

Met AsBuilt heeft u dé oplossing in huis. Hiermee heeft u alle tekeningen op elk moment binnen handbereik. U logt eenvoudig in op een online omgeving en hebt geen speciale kennis of software nodig. Zoek snel in het archief of blader door de handige mappenstructuur om de tekening te openen in het door u gewenste bestandsformaat. Dit maakt van AsBuilt dé tool voor effectief tekeningenbeheer. En zo maakt u van actuele gebouwinformatie het fundament van uw gebouwbeheer.

De voordelen van AsBuilt op een rij:

Demo aanvragen

Meer weten over nieuwe functionaliteiten? Lees meer over AsBuilt

360° fotografie en QR-codes

Om een complete oplossing te realiseren, bieden wij innovatieve methoden om uw gebouwinformatie toegankelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is 360 graden fotografie. Zeker wanneer er geen 3D-model beschikbaar is, biedt een virtuele tour uitkomst. Uw tekeningen, installatieschema’s, handleidingen en onderhoudsdocumentatie koppelen we via hyperlinks aan de 360° foto.

Door het gebruik van QR-codes zijn tekeningen nog eenvoudiger vindbaar en heeft u altijd de beschikking over de meest actuele tekening. Alle assets worden voorzien van een sticker met een QR-code en gekoppeld aan relevante tekeningen en/of documenten. Hierdoor heeft u geen hardcopy tekeningen meer nodig, zijn de kosten lager en draagt u bij aan duurzaam gebouwbeheer. Via de QR-code kunt u bovendien op een eenvoudige manier revisies doorgeven aan de tekeningenbeheerder.

Samenwerken in een BIM-proces

Wij hebben veel ervaring met het in BIM opzetten en uitwerken van een project. Onze expertise zetten we graag voor u en uw gebouw(en) in. Een BIM-proces impliceert het gebruik van 3D-modellen voor het ontwerp, de bouw en/of het gebruik van (bouw)projecten. Met deelmodellen voor onder meer bouwkunde, constructie en installatie. Verschillende partijen zijn ieder verantwoordelijk voor een eigen deelmodel. BIM gaat dus primair om samenwerken, met als doel het bouwproces te verbeteren en faalkosten te reduceren. Door vroegtijdig knelpunten te analyseren en op te lossen, levert dit aanzienlijke besparingen op tijdens het bouwproces.

Beheer Revit-modellen

BIM wordt vaak toegepast in combinatie met de tekeningen die onze professionals in Revit maken. Wij hebben veel ervaring met zowel het in BIM opzetten van een project als met het daadwerkelijk uitwerken met behulp van Revit. U leest hier meer over op de Revit-pagina.

Meer weten over PeoplePower Tekeningenbeheer

Wilt u meer weten over onze oplossing voor tekeningenbeheer? Bekijk dan onze infographic. Wilt u het zelf eens proberen? Vraag hier vrijblijvend de demo aan! 

Demo aanvragen