Clashvrije installatieontwerpen besparen u kostbare tijd, materiaal en geld en zorgen voor een soepele voortgang van bouw- en installatiewerkzaamheden. De ervaren en gespecialiseerde BIM-modelleurs van PeoplePower helpen u daarbij door uw installaties te BIM-modelleren in Revit. Zowel voor afzonderlijke installaties als voor complete installatieontwerpen – ook bij prefab – bent u bij onze BIM-professionals aan een vertrouwd adres. 

BIM-modelleren in Revit: een slimme keuze 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker bij de realisatie van nieuwe gebouwen. Knelpunten in het installatieontwerp vertragen het bouwproces, wat al snel flink in de papieren loopt. Door zulke knelpunten vroegtijdig op te sporen voorkomt u problemen en bespaart u veel tijd en geld. BIM-modelleren in Revit maakt het mogelijk om deze knelpunten op te sporen. Onze gespecialiseerde BIM-modelleurs helpen u daar graag bij. Bent u benieuwd voor wie we dat nog meer doen? Een selectie van onze projecten vindt u in onze klantcases.

 

Knelpunten in de kiem gesmoord

Het ontwerpen van technische installaties vindt vaak gesegmenteerd plaats. Leg je de modellen van meerdere partijen vervolgens allemaal over elkaar heen, dan ontstaan er vaak alsnog ongewenste knelpunten. Hier betaalt de capaciteit van PeoplePower zich uit: wij kunnen namelijk het complete installatieontwerp voor u BIM-modelleren in Revit. Met zo’n integraal ontwerp van alle W- en E-installaties houden we het overzicht en lossen wij deze knelpunten al in het ontwerpstadium voor u op. Alles overzichtelijk bij één ervaren partij – dat werkt vlot en prettig! 

 

Vlot de juiste en betrouwbare installatietekeningen

Betrouwbare en correcte tekeningen zijn essentieel om bouw- en installatieprocessen soepel te laten verlopen. Hoe beter de tekeningen, des te efficiënter er kan worden gewerkt. Het maken van correcte tekeningen is echter een tijdrovende aangelegenheid. Bovendien beschikt niet iedere partij over voldoende kennis en / of capaciteit om installaties vlot en goed te ontwerpen. PeoplePower helpt u graag in dit proces. 

 

Soepel en volgens planning installeren

Onze jarenlange ervaring ziet u ook terug in de soepele manier waarop wij meebewegen in het BIM-proces. Dat begint al vroeg in het proces, als we met uw engineers en werkvoorbereiders meedenken over de inpassing van alle gebouwgebonden installaties. Voordat wij uw installaties gaan BIM-modelleren in Revit denken we eerst na over relevante vragen, zoals bijvoorbeeld: 
 
• Welke installaties moeten er allemaal worden gebouwd? 
• Welke randvoorwaarden zijn er voor de verschillende installaties? 
• Waar voorzien we eventuele knelpunten? 
• Hoe maken we van alle installaties een kloppend, maakbaar geheel? 
 
Vervolgens voorzien wij u van alle benodigde informatie voor een goede werkvoorbereiding, zodat het installatiewerk soepel en volgens planning verloopt. Wij maken het model tot aan de werktekeningen passend bij uw wensen als opdrachtgever. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor stuklijsten die op de sheets worden afgebeeld en voor maatvoering zoals u dat bent gewend. 

 

BIM-modelleren in Revit bij prefab en modulebouw 

Steeds meer gebouwen komen tot stand met prefab onderdelen. Dat bespaart tijd en kosten, zowel in het ontwerp als tijdens het bouwproces. Desgewenst houdt PeoplePower hier rekening mee bij het installatieontwerp. Onze prefab-tekeningen voorzien in alle relevante details, zowel over materialen als over maatvoering. U ziet dan ook precies waar en hoe de installatiedelen tijdens de prefabricatie moeten worden geassembleerd. Zo zorgen we voor een soepel verloop van de bouw en hebt u minder tijd op de bouw nodig.