BIM-W engineerings- en tekenwerk

Al 15 jaar vervult Merosch een voortrekkersrol in de verduurzaming van gebouwen en gebieden in Nederland. Eén van de meest recente projecten waarbij Merosch betrokken is, is Park Valley. Dit nieuwbouwproject op de grens van Diemen en Amsterdam omvat 370 koop- en 380 huurwoningen. In de tenderfase heeft Merosch hier de duurzaamheidsambities uitgewerkt en vertaald naar technische concepten. Naast het bewaken van de hoge GPR-ambitie en het outsourcen van de energie-installatie (bestaande uit warmtepompen, WKO en zonnepanelen) ontwierp Merosch ook de installatietechniek. Voor dat laatste aspect verzorgde PeoplePower in opdracht van Merosch het BIM-W engineerings- en tekenwerk voor fase 3 van Park Valley. Projectleider Mark Sanders blikt namens Merosch terug op de samenwerking.

 

Vooruitstrevend, duurzaam en kwalitatief

De visie van Merosch is glashelder: de verduurzaming van gebouwen en gebieden in Nederland moet en kán beter. Met onderzoek, ontwerp, evaluatie en kennisdeling wil Merosch deze verbeteringen realiseren. Die ambitie klinkt ook door in de missie van Merosch: het bedrijf wil de meest vooruitstrevende, duurzame en kwalitatief hoogwaardige dienstverlener in haar werkveld zijn. Stuk voor stuk waarden die naadloos aansluiten op waar PeoplePower voor staat.

 

Ook in de praktijk een goede match

Die goede match heeft Sanders ook in de praktijk ervaren.“Het contact met PeoplePower verloopt prettig. PeoplePower beschikt over veel kennis en kunde en het team is zeer flexibel gebleken in de uitwerking van het project. Zowel ikzelf als de VOF is erg tevreden over de kwaliteit waarmee de werkzaamheden zijn opgeleverd. Bovendien is het project voor iedereen binnen het gestelde budget en conform de gemaakte afspraken en planning afgerond, zonder meerwerken of prijswijzigingen. Dat is ook belangrijk.”

 

Uitdagende, strakke planning

Die planning bracht nog wel de nodige uitdagingen met zich mee, licht Sanders toe. “De planning was strak en er waren veel verschillende partijen bij het project betrokken die onderling met elkaar communiceerden. Het vroeg de nodige aandacht om dat allemaal goed af te stemmen en te coördineren, temeer omdat we met z’n allen in één digitaal model samenwerkten. Dat maakte het extra uitdagend om ieders input te stroomlijnen en in goede banen te leiden. Gelukkig is dat door consequent wekelijks overleg allemaal goed verlopen.”

 

Collectieve bron voor de hele wijk

PeoplePower heeft in een eerder stadium van het project 2D-tekensupport voor de installatietekeningen van Park Valley verzorgd en vervolgens ook engineerings- en tekenwerk voor de W-installaties geleverd. De woningen in Park Valley beschikken over een collectieve warmte- / koude- en tapwatervoorziening, die wordt geëxploiteerd door een energie-exploitant. Het systeem heeft een collectieve bron met drycoolers waarop drie centrale technische ruimten met warmtepompen zijn aangesloten. Een speciale afleverset levert de warmte en koude af aan de woningen.

 

Prettig samenwerken

De samenwerking tussen Merosch en PeoplePower is wederzijds zo goed bevallen dat deze in fase 2a van Park Valley een vervolg krijgt. Arie Trouwborst kijkt er namens PeoplePower naar uit. “We kijken vanuit PeoplePower heel tevreden terug op onze samenwerking met Merosch. Ons team stond soms voor flinke uitdagingen, maar samen met Merosch hebben we uiteindelijk wel een prachtig eindresultaat neergezet.” Sanders valt hem bij: “Het is prettig samenwerken met het team van PeoplePower. Ze hebben laten zien wat ze waard zijn. Je kunt op hen vertrouwen en daarom zijn we blij dat we de samenwerking met PeoplePower in de volgende fase kunnen voortzetten.”