De enige partij die echt levert

DWT Groep is een specialist op het gebied van ontwerp, engineering en uitvoering van gebouwgebonden installaties in bijvoorbeeld de zorg, horeca en woningbouw. DWT heeft behoefte aan een flexibele schil van tekenaars, die op elk moment op- of afgeschaald kan worden. Dat resulteerde in 2017 in maar liefst 17 projecten waarvoor DWT samenwerkte met PeoplePower. Zoals Eventum in Bergen op Zoom, een cultureel leerbedrijf. Johan Bogert, manager bedrijfsbureau bij DWT Groep, vertelt over zijn ervaringen met PeoplePower. “Als de nood hoog is, zijn ze er.”

Een partij die kan ontzorgen

Voor de samenwerking met PeoplePower werkte DWT vaak met gedetacheerde tekenaars. Dat liep niet altijd zoals verwacht. Bogert: “De kwaliteit daarvan viel heel vaak tegen.” Om meer continuïteit en kwaliteit te kunnen waarborgen, ging DWT op zoek naar een partner die dat kon leveren. “We waren op zoek naar een partij die ons kon ontzorgen en die ook gewoon kennis had. Zo kwamen we bij PeoplePower uit.”

Haperingen in het proces

Bogert ging er vooraf niet zonder meer vanuit dat het met PeoplePower wel goed zou komen. “Onze ervaring met extern was niet goed. Dat was vaak niet wat we wilden, dus er waren zeker twijfels. Maar de aanbevelingen van anderen waren goed, dat overtuigde ons met PeoplePower aan de slag te gaan.”

En dat ging heel snel goed. Bogert: “Het grote voordeel is dat onze contactpersoon, Arie Trouwborst, enorm ver is in het BIM-verhaal, het 3D bouwen. Dat heeft ons enorm geholpen.” Dat wil niet zeggen dat er nooit enige haperingen in het proces plaatsvinden. “Wij hebben ondertussen ook geleerd om PeoplePower heel goed aan te sturen. Dat is voor ons een leerproces geweest en daar zijn we nu heel blij mee.”

Halverwege inspringen en bijschakelen

Het resultaat voor DWT: goede en bruikbare tekeningen op elk moment in het proces. “Wat voor ons de grote toegevoegde waarde is, is dat ze in staat zijn om halverwege een project in te springen en bij te schakelen. Ze doen echt alles: ontwerpen, tekenen, prefab tekeningen maken, werktekeningen maken, schetsen maken.”

De enige partij die echt levert

Johan Bogert heeft wel een idee welke ondernemingen het meeste baat hebben bij de diensten van PeoplePower: “Als je begint met BIMMEN, dan gaat het in het begin veel langzamer dan het gewone tekenwerk en kun je in de problemen komen. Dan ben je snel geneigd om het aan de kant te leggen. Dan moet je PeoplePower inschakelen. Dat is de enige partij die wij zijn tegengekomen die ook echt levert. PeoplePower tekent echt mee in onze oplossingen.”

Betrokkenheid, drive en dienstbaarheid

Johan tekent zelf niet, maar stuurt het tekenteam wel aan. Wat hij zo bijzonder vindt aan de samenwerking met PeoplePower kan hij wel vertellen: “De betrokkenheid en de drive die Arie heeft, dat inspireert die jongens. Dat vind ik leuk om te zien. De manier waarop PeoplePower het bij ons aanpakt en er achteraan zit, dienstbaar en flexibel is, dat is gewoon fantastisch.”