Op elke verdieping van uw gebouw bevinden zich verdeelkasten (groepenkasten). Valt de stroom een keer uit, dan wordt het zetten van een kop koffie of het werken met de computer ingewikkeld. De technisch beheerder komt langs en wil in een oogopslag zien waar het probleem zich bevindt.

Om inzage te krijgen in de juiste kast, biedt een digitaal blokschema uitkomst. Met een online blokschema (beschikbaar viaAsB uilt) ziet een technisch installateur in één opslag waar welke kast is, welke kasten met elkaar verbonden zijn en welke voeding waar vandaan komt. Zo wordt het makkelijker om het probleem op te lossen en elektra te beheren.

Nieuw: hyperlinks

In een online blokschema ziet u een doorsnede van uw gebouw. Hierop zijn alle verdiepingen weergeven. Per verdieping zijn er blokken, elk blok staat voor een verdeel- of regelkast. Hoe groter uw gebouw, hoe meer van dit soort kasten in uw gebouw aanwezig zijn. Om nog meer informatie uit het blokschema te kunnen halen, hebben we achter elk blok een hyperlink geplaatst. Elk blok in het schema is klikbaar en toont een installatieschema; een gedetailleerd overzicht van wat er in de kast aanwezig is.

Ontbreekt informatie bij een blok? Dan markeren wij dat met een rode kleur. Indien mogelijk wordt het blokschema met de juiste informatie aangevuld, zodat het overzicht altijd compleet is.

peoplepower-elektrotechniek-blokschema

De voordelen op een rij:

Vaak beschikt u al over een blokschema. Is dat er nog niet, dan kunnen wij dat opstellen. Met een papieren blokschema is het nog steeds zoeken naar bijbehorende installatieschema’s. Wanneer PeoplePower dit online beheert, is het een kwestie van één klik om een installatieschema erbij te zoeken.

Toepassen QR-codes

Om het gebruiksgemak van uw digitale blokschema nog meer te verhogen, maken wij gebruik van QR-codes.

In elke verdeelkast dient een groepenverklaring/installatieschema aanwezig te zijn. Hardcopy tekeningen worden nog weleens meegenomen, zijn vervuild of verouderd. Om hiervan niet meer afhankelijk zijn, is het mogelijk om aan de binnen- of buitenkant van de kast QR-codes te plaatsen.

Wanneer in elke verdeelkast een QR-code wordt geplakt, kan een installateur deze scannen met een mobiele telefoon of tablet. Hij of zij kan direct het meest recente digitale bestand raadplegen. Door de QR-code, die de benodigde informatie direct op uw scherm weergeeft, bent u niet meer afhankelijk van papier en blijft informatie ook veel beter up-to-date.