60.000 m2 gebouw in kaart

Een serieuze zaak: 60.000m2 aan gebouwoppervlakte beheren. Stephan, beheerder van de bouwkundige tekeningen van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, vond in PeoplePower een partner die het ziekenhuis bouwkundig en installatietechnisch juist in kaart bracht en bovendien meedenkt in vervolgstappen. “PeoplePower is uiterst betrokken en komt proactief met oplossingen. Ook voor ons buitenterrein en de parkeergarage”.

Het resultaat mag er zijn: het Groene Hart Ziekenhuis heeft nu maar liefst 3.000 actuele tekeningen in beheer. Stephan vertelt er enthousiast meer over.

Groene Hart Ziekenhuis

 

Na een jaar zijn we al gaan uitbouwen

“PeoplePower is begonnen met het 2D intekenen van gebouwplattegronden. Blinde vlekken werden in kaart gebracht en plattegronden gelijkgetrokken met de huidige situatie. Om de tekeningen actueel te houden, heeft PeoplePower een beheersplan opgesteld en het tekeningenbeheer op zich genomen. Waren we eerst nog terughoudend vanwege kosten, na een jaar zijn we al behoorlijk gaan uitbouwen in de samenwerking. De reden is simpel: we zagen de voordelen gewoon terug in efficiency.”

Stephan over het uitbreiden van de samenwerking: “We hebben een aantal doorsnedes van onze panden laten maken. Deze 3D doorsneetekeningen zijn een belangrijke aanvulling bij verbouwingen.

Het tekeningenbeheer wordt uitstekend uitgevoerd. We hebben nu altijd de actuele tekening voorhanden. En niet alleen wij als beheerders of projectcoördinatoren van het ziekenhuis. Ook leveranciers, architecten, ingenieursbureaus en installateurs hebben online toegang tot deze tekeningen in AsBuilt. Dat is de toegevoegde waarde van PeoplePower.”

Van hard copy naar digitale installatietekeningen

Een deel van de hard copy installatietekeningen dateerde uit 1973 waar wijzigingen met de hand op waren bijgetekend. PeoplePower is 4 jaar geleden letterlijk met de oude archieftekeningen het veld in gegaan. Waar zitten de blinde vlekken? Wat is er aan installaties aanwezig? Installatietekeningen en principeschema's geven alle details weer en maken inzichtelijk hoe de installatie is opgebouwd. “Vanuit de kelder werkten de tekenaars zich 6 verdiepingen omhoog. Het is nu zo goed als klaar.”

Meer dan alleen actuele gebouwtekeningen

Stephan is tevreden over de intensieve samenwerking met projectleider Evert en de tekenaars van PeoplePower. “Zij acteren snel op vragen en komen proactief met doordachte oplossingen. Het is fijn wanneer een partner aanvoelt wat we willen. Want het gaat ons niet alleen om de uitvoer, maar ook om goed advies en betrokkenheid.

Het jaarverslag laat zien wat de samenwerking oplevert

Als organisatie vraag je je natuurlijk af of je vooruit gaat en de juiste keuzes maakt in gebouwbeheer. Het jaarverslag dat PeoplePower voor ons opstelt laat zien wat de samenwerking ons oplevert.

Een kijkje in ons account afgelopen jaar:

Dankzij de groei van ons tekeningenbestand en het feit dat projectleiders, installateurs of monteurs zelf een eigen account hebben kunnen we efficiënter werken. Dat is absoluut interessant.