Dit is wat we doen: uw complexe gebouw volledig in kaart brengen. 3D-plattegronden maken en de bestaande situatie op tekening zetten, zowel facilitair als installatietechnisch. Hoe groot is elke ruimte? Hoe lopen de leidingen en kabelgoten exact? Door te meten en in te tekenen geven wij u volledig inzicht in uw gebouw. We doen dit steeds vaker volledig driedimensionaal: 3D-scannen en 3D-inmeten.
 
Van de scan tot aan het in 3D 'bewandelen' van uw gebouw in enkele dagen tijd. Het kan met onze 3D-scanoplossingen.
 

Van traditioneel inmeten naar 3D-inmeten

Traditioneel inmeten met handapparatuur is een tijdsintensieve klus. Bovendien vereist het een hoge precisie van de uitvoerder. Inmeten met een 3D-scanner is de nieuwste manier om ruimten in kaart te brengen. Met deze methode wordt uw gebouw afgevangen in een driedimensionale wolk van digitale meetpunten, een 'puntenwolk'. 
 
Met een 3D-scanner wordt vanuit een paar posities in de ruimte een scan gemaakt. De resultaten worden digitaal opgeslagen en verwerkt tot een 3D-model. 
 
  Ruwe 3D scan gebouwinstallaties pointcloud Uitgewerkte 3D scan gebouwinstallaties 3D model
3D-scannen, modelleren en uitwerken vanuit de pointcloud: het bespaart meet- en tekenuren en verkleint de kans op meet- en installatiefouten
 

De voordelen van 3D-meten met 3D-scanners

Uw winst in het totale proces? U bespaart kosten bij aanpassingen en verbouwingen. Want met 3D-scanning heeft u uw waterleidingen, luchtkanalen en andere installaties snel en nauwkeurig in een uitgewerkt 3D-model inzichtelijk gekregen. Wilt u uw gebouwinstallatie uitbreiden of aanpassen? Ook dan denken we met u mee. Samen met uw installateur kijken we naar de mogelijkheden en tekenen de installatiewijziging optimaal in. U kunt snel de juiste beslissing nemen.
 

3D-scannen als basis voor installatieontwerp en efficiënt gebouwbeheer

Met goed gemodelleerde en actuele tekeningen traceert de installateur conflicten tussen kanalen of leidingen aanzienlijk sneller. Clash-detectie lokaliseert in een oogopslag waar het probleem zich bevindt. Doordat wij ook ontwerpen, kan onze engineer samen met uw installateur werken aan een doordachte oplossing. Waar moet de waterleiding ontlast worden? Hoe leiden we om zodat een nieuwe clash wordt voorkomen? Of wilt u een nieuwe ruimte in gebruik nemen? Wij ontwerpen door op de huidige situatie en maken deze passend bij uw wensen. Met deze nauwkeurige en actuele ontwerptekeningen beheert u elke ruimte in uw gebouw bijzonder efficiënt.
 
Puntenwolk van het luchtkanaal 3D scan .  Nieuw ontwerp luchtkanaal 3D modelleren
Een nieuw luchtkanaal ontworpen tussen bestaande installaties
 

3D-scannen in een notendop

Het is vrij eenvoudig. Een 3D-camera op statief draait een rondje, fotografeert en meet alle ruimtelijke elementen binnen bereik en bundelt ze in een digitale puntenwolk. 
 
Hoe wij scanmetingen exact doen: 
 
  1. We maken vooraf een tijdsindicatie voor het inmeten. Afhankelijk van uw wensen bepalen we of meubilair wel of niet blijft staan en of er plafonds verwijderd moeten worden
  2. Om de ruimte volledig op beeld te krijgen bepalen we in de plattegrond vooraf de scanposities
  3. Op elke scanpositie voeren we een scan uit. Elke opname duurt ongeveer 10 minuten
  4. We doen altijd controlemetingen met lasermeters om eventuele afwijkingen te bepalen
  5. Alle scans bundelen we in één puntenwolk
  6. De 3D-puntenwolk importeren we in BIM software (Revit)
  7. Door te modelleren creëren onze modelleurs vervolgens een mooi uitgewerkt 3D-model van uw gebouw en/of installaties

Passende 3D-meetoplossing voor uw gebouw

PeoplePower is uiterst gedreven in het bieden van meet- en scanoplossingen. Wij hebben al veel ervaring opgedaan met 3D-scannen en onze vakkennis ontwikkelt zich steeds verder. Onze engineers zullen u dan ook passend adviseren.