Terug naar overzicht

Tekenwerk voor Zalando’s XXL-distributiecentrum

Duitse modewebshop Zalando groeit hard. Dat brengt uitbreiding met zich mee. Vandaar dat er sinds de zomer van 2019 wordt gebouwd aan een nieuw XXL-distributiecentrum in Bleiswijk. PeoplePower verzorgt, in opdracht van Hoppenbrouwers Techniek, het teken- en engineerswerk voor de werktuigbouwkundige installaties bij dit nieuwbouwproject.

PeoplePower verzorgt tekenwerk bij het nieuwe XXL-distributiecentrum van Zalando

19 voetbalvelden, 16 miljoen artikelen

De Benelux is voor Zalando een belangrijke groeimarkt. Over vijf jaar willen zij de verkoop in deze regio meer dan verdubbelen. Vandaar dat Zalando is gegaan voor het bedrijventerrein Greenparc in Bleiswijk. De centrale ligging en de omvang van deze locatie zorgen voor efficiënte distributiemogelijkheden naar de drie Benelux-landen.

Het nieuwe distributiecentrum beslaat namelijk maar liefst 140.000 vierkante meter. Dat is evenveel oppervlakte als 19 voetbalvelden. Hiermee is er voldoende capaciteit voor zo’n 16 miljoen artikelen. Ook levert het XXL-distributiecentrum zeker 1500 banen op, wat de lokale werkgelegenheid stimuleert.

Het nieuwe XXL-distributiecentrum van Zalando bij Greenparc in Bleiswijk

Samenwerking met Hoppenbrouwers

In een distributiecentrum van deze omvang moet een groot aantal werktuigbouwkundige installaties worden gerealiseerd. Denk onder meer aan ventilatie, riolering, verwarming, sanitair en koelinstallaties.

Om dit alles volledig in kaart te krijgen en efficiënt in te delen, gaan Hoppenbrouwers Techniek en PeoplePower de samenwerking aan. De opleveringsdatum van het project is maart 2021. Team Techniek gaat de komende periode met plezier tegemoet.

Deel dit met uw netwerk:

Nike Nederland kiest voor PeoplePower

Volgende inzicht

Nike Nederland kiest voor PeoplePower