Terug naar overzicht

Engineering voor HOF36

In Leiden is de afgelopen maanden hard gewerkt aan HOF36, een modern woonproject dat plaats biedt aan bijna 450 appartementen en tal van voorzieningen. Voor de W- en E- installaties voor dit project heeft PeoplePower in opdracht van Terberg Totaal Installaties de engineering verzorgd. 

Over HOF36

HOF36 is een volledig nieuwe stadswijk, die op steenworp afstand van het bruisende centrum van Leiden is gebouwd. Vijf onderling met elkaar verbonden gebouwen bieden plaats aan 444 duurzame appartementen en maisonnettes plus diverse voorzieningen rondom een gezamenlijke groene daktuin. Onder deze daktuin ligt een parkeergarage met twee verdiepingen, die samen plek bieden aan ruim 200 auto's. De woningen zijn volledig gasloos: een duurzame warmte- en koudeopslag (WKO) zorgt voor de verwarming en voor warm water. Bovendien liggen er op het dak ruim 1.000 zonnepanelen die voor schone energie zorgen.

Modelleren van W- en E- installaties

In opdracht van Terberg Totaal Installaties heeft PeoplePower de modellering van de W- en E- installaties voor HOF36 verzorgd. Projectleider Arie Trouwborst: "HOF36 is gebouwd met veel prefab constructieve elementen. Dat zorgde ervoor dat we de installaties vroegtijdig op elkaar af moesten stemmen. Daarbij was het de grootste uitdaging om de installaties in de voorgespannen vloeren goed te integreren. Dankzij de integrale aanpak van de W- en E- installaties en een intensieve samenwerking tussen de modelleurs waren we in staat om dat allemaal goed te kunnen waarborgen."

Langdurige samenwerking met Terberg

Terberg Totaal Installaties en PeoplePower werken inmiddels al vele jaren intensief samen. Door de jaren heen is deze samenwerking uitgegroeid tot het aannemen van complete projecten, waarbij PeoplePower de schetsontwerpen tegen een vaste prijs uitwerkt tot gecoördineerde werktekeningen. Ook voor HOF36 heeft PeoplePower deze werktekeningen tot in detail uitgewerkt. Zo wisten de bouwmedewerkers van Terberg Totaal Installaties precies wat ze moesten monteren.

Capaciteit, coördinatie en kwaliteit

Ook projectleider Joost Hassing blikt namens Terberg Totaal Installaties positief terug op de samenwerking met PeoplePower. "De samenwerking met PeoplePower is goed. We werken al lange tijd met hen samen. PeoplePower kan ons goed helpen op het gebied van capaciteit, coördinatie en kwaliteit. Ook op dit project is de samenwerking goed verlopen. PeoplePower heeft voor ons al het modelleerwerk gedaan van zowel de woningen als de parkeergarage. Ook hebben ze alle installaties volledig voor ons uitgewerkt, inclusief alle instort. Ook hebben ze alle sparingen voor ons voorzien. Het is naar tevredenheid verlopen."

 

Deel dit met uw netwerk:

Wilt u weten wat PeoplePower voor u kan betekenen?

Wilt u weten wat PeoplePower voor u kan betekenen?

Bel met Arie TrouwborstWijzigingen doorgeven nu nog eenvoudiger

Volgende inzicht

Wijzigingen doorgeven nu nog eenvoudiger