Terug naar overzicht

Installaties Dijklander Ziekenhuis opnieuw ingetekend

In 2018 werd PeoplePower voor het eerst ingeschakeld door het Dijklander Ziekenhuis locatie Purmerend. Er bestond onduidelijkheid over de actualiteit van de tekeningen en de juiste tekening leek nooit beschikbaar te zijn. Plattegronden waren verouderd, delen ontbraken op tekening en van gerenoveerde gebieden waren alleen losse projecttekeningen voorhanden. Digitaal dus al een mooie puzzel, maar nadat die was gelegd moest alle beschikbare informatie nog in het veld worden gecontroleerd en aangepast. 

E en W volledig op tekening gezet

Vier medewerkers van PeoplePower zijn week in week uit naar Purmerend gegaan. Twee voor de elektrische en twee voor de werktuigbouwkundige installaties. In totaal werd zo’n 40.000 m2 installaties in kaart gebracht. Een bijzondere uitdaging vormde de technische laag tussen de eerste en de tweede verdieping. Het technisch hart van het ziekenhuis, 6.000 vierkante meter volgepakt met complexe installaties. Via de transportleidingen boven de loopbruggen worden de bouwdelen gevoed. Alle assets, appendages en leidingwerk werden ingemeten en op tekening gezet.

De elektra specialisten startten met de plattegronden. Checken, aanvullen, onduidelijkheden uitzoeken met de monteurs en de tekeningen aanpassen. Daarna zetten ze nieuwe installatieschema’s op, op basis van de tekeningen, oude installatieschema’s en inspectie van de verdeelkasten. De oude tekeningen waren in Nordined getekend, dit werd meteen naar StabiCAD omgezet.

Altijd de laatste versie

De aanleiding om alle vastgoedinformatie op orde te krijgen was de fusie waaruit het Dijklander Ziekenhuis is ontstaan. De herverdeling van de zorgtaken betekende diverse renovaties voor het ruim 30 jaar oude gebouw. Inmiddels zijn deze in volle gang en ondersteunt PeoplePower in het tekenwerk voor deze projecten. Plus dat we voor beide locaties, Purmerend en Hoorn, het tekeningenbeheer verzorgen.

Volgens Bram, tekeningbeheerder van het Dijklander Ziekenhuis namens PeoplePower, reageren gebruikers positief. “Ze zijn enthousiast over de nieuwe kwaliteit. Vroeger moest men zoeken naar de juiste tekening, nu staat de laatste versie altijd online. Je kunt er altijd en overal bij op de Webviewer. Het zoeken en filteren spreekt voor zich. Ook het doorgeven van wijzigingen gaat nu veel eenvoudiger via de online revisietool.”

Enthousiast

Het enthousiasme in de organisatie over de Webviewer leidde tot nieuwe plannen. Zoals het gebruik van QR-codes, zodat gebruikers direct de juiste gegevens op het scherm krijgen. Daarnaast wordt een koppeling gemaakt tussen Ultimo en AsBuilt. Zo staat ook in het FMIS-pakket altijd de juiste en meest actuele tekening. Na het afhandelen van de werkorder voert de monteur direct zijn revisie door.

Van projecten als dit voor het Dijklander Ziekenhuis worden de medewerkers van PeoplePower enthousiast. Ze leren veel van de mensen op locatie en zetten hun eigen expertise en doorzettingsvermogen in om een goed product neer te zetten. Het besef dat dit product van grote toegevoegde waarde is voor het ziekenhuis geeft extra motivatie.

Deel dit met uw netwerk:

PeoplePower de nieuwe partner voor COA

Volgende inzicht

PeoplePower de nieuwe partner voor COA