Terug naar overzicht

Zien wat je (nog) niet kan zien

Neem een kijkje in uw nieuwe gebouw nog voor een steen is gelegd. Met Virtual Reality (VR) komt het BIM model tot leven. De realistische weergave van het ontwerp stelt de opdrachtgever in staat de juiste keuzes te maken. En door alles 3D en 360 graden te bekijken, kunnen de ontwerpers en bouwers al vooraf clash-problemen oplossen.

Checken met AR

Hoe weet je nu of de informatie in het BIM model overeenkomt met wat er in werkelijkheid gebouwd wordt? Hiervoor is het gebruik van Augmented Reality (AR) ideaal. Het model wordt geprojecteerd in de fysieke werkelijkheid. Met tablet of telefoon zie je de combinatie van de werkelijke en de virtuele omgeving. Van afwijkingen of problemen maakt u direct een notitie in het model voor het projectteam. PeoplePower gebruikt dit voor klanten die opgeleverde modellen willen valideren.

AR projecteert het model in de fysieke omgeving waar u staat

AR voor beheer en onderhoud

Uiteraard is deze techniek ook in de beheerfase heel goed toe te passen. Het virtuele model bevat veel meer informatie dan de zichtbare werkelijkheid in het gebouw. Projecteer de virtuele technische ruimte over de werkelijke en de monteur kan voor informatie klikken op de appendage die hij voor zich ziet. Van elk element zijn zo alle specificaties en tekeningen realtime op de werkvloer aanwezig. Ook bij de meest complexe opstellingen.

Met AR is alle informatie uit het BIM model beschikbaar op de werkvloer

Effectief communiceren

AR en VR verbeteren de communicatie en coördinatie tussen stakeholders. VR verandert technische modellen in een ervaring, zodat u beter onderbouwde beslissingen neemt. AR maakt op een nieuwe manier informatie inzichtelijk. Op de werkvloer, eenvoudig toegankelijk. Met veel meer data en details dan er in de werkelijke omgeving beschikbaar zijn. Zo wordt al die informatie in het BIM model ook echt bruikbaar, zonder dat daar diepgaande kennis van BIM-software voor nodig is.

Voor klanten als Shell en ABN AMRO heeft PeoplePower inmiddels ervaring opgedaan met deze nieuwe technieken. 

Deel dit met uw netwerk:

PeoplePower de nieuwe partner voor COA

Volgende inzicht

PeoplePower de nieuwe partner voor COA